Първи детски кинофестивал – „КАМЧИЯ“ 2019!

юни 14, 2019by admin0
0U9A1228-Large-1-1280x853.jpg

В комплекс „Камчия“ се проведе първият детски кинофестивал, в който участие взеха над 100 деца – гости на комплекса. Ежегодно комплексът приема деца от цял свят, които под ръководството на голям екип от аниматори и отрядни ръководители, участват в най-различни тематични програми, развиващи техните знания, умения и творчески потенциал.

Първият фестивал за това лято бе посветен на Кинофестивала в Кан. Децата от лагерните смени имаха задачата да заснемат филм за „Камчия“ като трябваше да влязат в ролята на сценаристи, оператори, режисьори и така придобиха опит в режисурата, операторската работа и монтажа.

Особено вълнуващ бе деня на награждаването, в който престижното жури, сред които и креативният директор на комплекс „Камчия“ – Светлана Столповских, трябваше да определи победителите в различни номинации. Освен бурните овации на публиката, талатливите деца получиха грамоти призове, торти и много незабравими емоции.

Ярките колоритни празници, посветени на датите на международните фестивали, в края на всяка седмица предоставят възможност на децата да общуват на различни езици, да създават нови приятелства и да развиват своите умения и потенциал.

Само след две седмици в „Камчия“ ще се състои първият МЕЖДУНАРОДЕН МНОГОЖАНРОВ ФЕСТИВАЛ «ЗВЕЗДИТЕ В КАМЧИЯ», който ще се проведе в летния Амфитеатър на комплекса! На метри от морето гостите ще могат да се насладят на уникална програма, а специален гост на събитието ще бъде популярна руска звезда.

 

admin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *